produse raw vegan

Dieta raw vegană, deși pare a fi un ultimul moft la modă, m-a atras în primul rând din punct de vedere curativ, încercând să gătesc pentru cei dragi mie cât mai natural, pentru o stare de sănătate excelentă. Culinar, la început, a fost o provocare să încerc să găsesc echilibrul între multitudinea de ingrediente, uneori exotice sau mai puțin cunoscute care se încadrează în categoria de “hrană vie”.

După cum se cunoaște, în această dietă, alimentele sunt de regulă consumate în starea lor naturală, deshidratate sau gătite la o temperatură de maxim 40 grade Celsius. Zahărul este înlocuit cu îndulcitori naturali, iar ingredientele care conțin gluten sau lactoză sunt eliminate, așadar cei care au un regim alimentar special pot să se bucure de un dulce extrem de delicios, fără să simtă că sunt încătușați de o dietă strictă.

Dacă primii pași în raw vegan mi s-au părut o provocare, mai apoi am fost treptat fascinat de felul în care poți obține culoare și gust din aceste ingrediente în stare pură.

Așadar, vă invit, nu doar pe cei care urmează această dietă, să îndrăzniți!

Încercați ceva diferit, în culori vii și gust unic ce nu poate fi adus decât direct din natură, ceva sănătos care să vă dea o stare de bine, energie și care să provoace o explozie de arome. Vă invit la laboratorul meu pentru un dulce altfel, să gustați o ciocolată vegană fără cacao sau un cheese cake fără brânză şi ou! Sunt sigur că nu veți regreta!  

Pentru că meritați cel mai bun dulce, cu drag!

În cazul în care doriți să alegeți unul dintre torturile propuse de “Un dulce”, recomandarea noastră este să plasați comanda dumneavoastră, fie direct în cofetarie, fie telefonic, cu cel puțin 24 de ore înainte de momentul în care veți ridica tortul.

Mulțumim pentru înțelegere!

“CHEESE” CAKE

curmale, caju, migdale, sirop de agave, unt de cocos, portocale, mac.

alergeni: 5, 6, 13

12 lei/buc. (aprox. 90g)
110 lei/kg

Kcal / 100g P L Ch F
419.90 9.88 29.45 31.83 4.18

TORT DE VIŞINE CU “CIOCOLATĂ” ALBĂ

tort-raw-visine-cu-ciocolata-aba

curmale, caju, migdale, sirop de agave, unt de cocos, vişine, unt de cacao, banane.

alergeni: 5, 6, 13

12 lei/buc. (aprox. 90g)
110 lei/kg

Kcal / 100g P L Ch F
419.90 9.88 29.45 31.83 4.18

TORT DE ZMEURĂ CU CREMĂ DE VANILIE

curmale, caju, migdale, sirop de agave, unt de cocos, zmeură, păstăi vanilie.

alergeni: 5, 6, 13

12 lei/buc. (aprox. 90g)
110 lei/kg

Kcal / 100g P L Ch F
290.28 6.23 14.92 35.26 3.94

ALERGENI

Substanţe care cauzează alergii sau intoleranţe; RO 22.11.2011, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, L 304/43

  1. Cereale care conţin glucoză obţinute din grâu, secară, orz, grâu spelt, grâu dur sau hibrizi ai acestora şi produse derivate.
  2. Crustacee şi produse derivate.
  3. Ouă şi produse derivate.
  4. Peşte şi produse derivate.
  5. Arahide şi produse derivate.
  6. Soia şi produse derivate.
  7. Lapte şi produse derivate (inclusiv lactoză).
  8. Fructe cu coajă lemnoasă, adică: migdale, alune de pădure, nuci din Brazilia, fistic, nuci de macadamia şi nuci de Queensland, precum şi produse derivate.
  9. Ţelină şi produse derivate.
  10. Muştar şi produse derivate.
  11. Seminţe de susan şi produse derivate.
  12. Dioxidul de sulf şi sulfiţi în concentraţii mai mari de 10 mg/kg sau 19 mg/litru în S02 total.
  13. Lupin şi produse derivate.
  14. Moluşte şi produse derivate.